maanantai 9. heinäkuuta 2018

261. Hillary Clintonin muistelmat - ja Trumpin

Taskukirjana miellyttävän kevyt muistelmajärkäle! Taloudellisesti 9 värikuvaa on keskitetty takakanteen! Mustavalkoiset kuvaliitteet 2 x 16 = 32 sivua.
.
6934. Clinton, Hillary Rodham: Tahtonainen (Living History)
8.7.2018 (2003) Otava 2006 Seven N 543 s. suom. Leena Nivala lk.99.1
.
Ajattelin vähintäänkin selailla, mutta onkin pakko lukea! Teksti on vetävää, hyvin tehokasta - etenee nopeasti, ei jää koskaan jaarittelemaan. Lyhyet virkkeet, paljon nimisanojen pudottelua. Eloisa ja miellyttävä tutustumismatka amerikkalaiseen elämänmuotoon! Varsinkin ensimmäiset sata sivua.
.
Mietin montako avustajaa on ollut viilaamassa tekstiä sujuvammaksi? Kirjoitusaikaan vasta 56-vuotiaan New Yorkin osavaltion senaattorin (s.26.10.1947) muistelmakirja on julkaistu hyvissä ajoin vuosia ennen ensimmäistä presidentinvaalikampanjaa. Tarina päättyy perheen lähtöön Valkoisesta talosta ja Hillaryn valintaan New Yorkin senaattoriksi.
.
Hillaryn sanoma kosiskelee kaikkia mahdollisia amerikkalaisia ihmisryhmiä: Rakas isä oli jyrkkä konservatiivinen republikaani ja yksityisyrittäjä, joka kuitenkin halusi maksaa veronsa vähäosaisempienkin hyväksi. Rakas äiti oli kotiäiti, suvussa on intiaanivertakin, lapsuuden leikkitovereina oli jopa köyhiä hillybillien lapsia (poika ratsasti hevosella kysymään Hillarya, kun perheessä ei ollut edes autoa).
.
*
Trumpin kirjasen luin keväällä. Häneltä on ilmestynyt sellaisia useampiakin, kuten Tony Halmeelta Suomessa.
.
6887. Trump, Donald J. with Melver, Meredith: Think Like a Billionaire. Everything You Need to Know About Success, Real Estate and Life.
9.4.2018 (2004) Ballantine Books (Random) 2005 N 263 s. H37 lk.674
.
Pöyhkeä Trump kehottaa esipuheessa lukemaan kirjojaan opetukseksi kuten luetaan teoksia: "Keskusteluja Jumalan kanssa" ja "Keskusteluja Jumalan kanssa, osa 2". Leikkisästi Trump kiistää silti vertaavansa itseään Jumalaan: "Uskon itse Jumalaan, ja kun Hän aikanaan sanoo minulle: "You Are Fired!" poistun neuvotteluhuoneesta hissiin, mutta nousen hissillä ylöspäin!"
.
"Yli kuuden miljardin ihmisen maapallolla on vain 587 miljardööriä. Would you like to join us?" kysyy (vuonna 2004) Trump tai hänen haamukirjoittajansa. - Jos sinäkin liityt meihin miljardööreihin, ehkä tapaamme myöhemmin, hauska tavata!
.
"Of course, the odds against you are about ten million to one. But if you think like a billionaire, those odds shouldn't faze you at all." "Miljardöörit seuraavat visiotaan. Tämä kirja opettaa ajattelemaan kuin miljardööri."
.
"Aiemmassa kirjassani 'How to Get Rich' kerroin joitakin mielikeinojani hoitaa kannattavaa yritystä ja tulla television megatähdeksi! Pidä uutta kirjaani toisena osana keskustelua sinun ja Donaldin välillä, aivan kuin vastaavissa kirjoissa "Conversations with God" ja "Conversations with God, book 2".
.
Trump antaa neuvon, miten hänen lukijastaan voi tulla miljardööri. Neuvo: Nuori mies, lainaa ensimmäinen miljoona dollaria vaikka omalta isältäsi, ja ryhdy hieromaan kiinteistökauppoja, kuten minä tein!
.
Matkustaminen kannattaa aina, et kai halua jäädä juntiksi? Euroopassakin on hyvä käydä: Pariisissa. Valitse silloin loistohotelleista sellainen, jonka omistajan tunnet jo ennestään henkilökohtaisesti, niin saat hyvää palvelua. Vaikka muuten olen kitsas, annan aina isoja tippejä palvelusväelle, niin he tekevät hyvää työtä.
.
**
Presidentinvaaleissa puolet amerikkalaisista halusi lisää sirkushuveja ja valitsi Trumpin, jonka olivat nähneet televisiossa näyttelemässä tärkeää heppua, yltäkylläisissä ympäristöissä, kauniiden nuorten naisten ympäröimänä. Hillary toi ihmisten mieleen ikäviä sosiaalisia ja terveydellisiä asioita, mutta Trump yksilöllisiä höttöisiä haaveita omasta tulevasta rikastumisesta.
.
Ympäri maailman "puolet ihmisistä on keskimääräistä yksinkertaisempia" ja kaupaksi menevät hyvin yksinkertaiset asiat, itsekkyys, rotuylpeys, oman klaanin etu, kansalliskiihkoilu ja yhden jumalan, yhden ainutlaatuisen Johtajan fanittaminen. Venäläiset, kiinalaiset, turkkilaiset, unkarilaiset ja puolalaiset tulevat tällä hetkellä ensimmäisinä mieleeni ja vähäisemmässä määrin perusruotsalaiset, perusenglantilaiset, peruskreikkalaiset ym. muualta.
.
Monimutkaisempi puolisko ihmisistä jakaantuu makuasioista kiisteleviin pienryhmiin. Ennen jaettiin suomalaisetkin yksinkertaisiin sosialisteihin (jotka jakaantuivat pariin-kolmeen kuppikuntaan) ja toisaalta monenkirjaviin ei-sosialisteihin, jotka hajaantuivat pienempiin ryhmiin kielen, maan- ja muun omistuksen, iän, uskonnon ja harrastusten perusteella. Nykymaailmassa sosialismi näyttää jatkavan elämäänsä ja leviävän yhä selvemmin kansallissosialismin hahmossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti