torstai 7. heinäkuuta 2016

216. Göbbels Krimillä ja kiusaamisyhteiskunta

Melkein aina kun saan palautettua paljon kirjoja kirjastoon, tulen ottaneeksi uusia tilalle, kuten palkitun tietokirjan "Putinin väkeä" jatko-osan "Krim on meidän - imperiumin paluu". Sydsvenska Dagbladetin toimittaja Kalle Kniivilä on entinen kommunistien pää-äänenkannattajan 'Kansan Uutisten' Moskovan kirjeenvaihtaja, mutta hänen selvä kantansa asioihin on yhteinen länsimainen, tietävien, hyvien.
.
6519. Kniivilä, Kalle: Krim on meidän. Imperiumin paluu.
10.6.2016 (2015) Into 2015 N 248 s. V51 lk.97.1
.
Kirjaan haastateltujen henkinen pimeys on kauhistuttava. "Tarvitaan puolue tai ihminen, jolla on luja tahto johdattaa meidät jonnekin", sanoo Igor rakennusmies, Jalta, Krim. "Fasistit tulee Ukrainasta ja tappaa minut", pelkää Tatjana Fominyh, joka on Anatomian Laitoksen Johtaja Krimillä. "Niin Venäjän teeveessä sanottiin!"
.
Tatjana: "Putinista minä kyllä todella pidän. Minusta hän on koko ihmiskunnan historian paras johtaja. Hän on rehellinen ihminen, luotan häneen täysin. Kaikki hänen päätöksensä ovat oikeita, pidän siitä miten hän toimii. Hänellä on itsekunnioitusta, hänellä on omat käsityksensä asioista, eikä hän koskaan teeskentele mitään muuta. Minä pidän kaikista hänen päätöksistään, hän tekee aina juuri niin kuin on paras. Hän on suuri strategi. Jos hän pitää tauon, koko maailma odottaa ja ihmettelee: Miksi Putin vaikenee? Niinhän oli silloinkin, kun hän ei viiteen päivään sanonut mitään, kun kaikki odottivat että hän sanoisi jotain Ukrainasta. Kaikki muut olivat ihan hysteerisinä, mutta hän oli hiljaa, aivan kuin teatterin näyttämöllä. Hän on todella viisas, harkitsee sanansa ja tekonsa aina tarkkaan. Ja vielä yksi tosi tärkeä asia: hänhän on pätevä melkein kaikilla elämän alueilla. Hän yrittää perehtyä miten asiat oikeasti ovat. Hän käy katsomassa armeijaa, ajaa panssarilaivalla, hän ui... Hän on nuori ja vahva, hän ei juo, ei polta. Hän on myös palauttanut GTO:n (aseharjoitukset) kouluihin (kuten ammunta sotilasaseilla ja kranaatinheitto). Minä kerta kaikkiaan ihailen häntä. Jos jokin asia on väärin, ajattelen aina miten Putin sen korjaisi, jos hän vain tietäisi. Ihan kuin Stalin aikoinaan. Minä kunnioitan myös Stalinia, en siksi että hän olisi ollut julma, ei hän ollut. Hän ei rohmunnut mitään itselleen, palveli vain maata. Mutta Stalin ei tietenkään ollut yhtä täydellinen kuin Putin."
.
Tatjana: "Krimin kansanäänestys oli laillinen ja kaikki tehtiin oikein. Putinhan on niin viisas mies, ei hän voi sallia mitään juridisia virheitä. Täällä oli kansainvälisiä tarkkailijoita, oli joku Suomestakin."
(=dosentti Johan Bäckman, joka sanoo olevansa "Donetskin kansantasavallan virallinen edustaja Suomessa" ja että Suomessa on meneillään venäläisiin kohdistuva kansanmurha.)
.
Tatjana: "Minulla on suuret odotukset. Ainoa asia mitä pelkään on että joku voisi murhata Putinin. Mutta jos hän jatkaa linjallaan, uskon että kaikki käy hyvin." - Tatjana soittaa myöhemmin ja pyytää haastattelijaa palaamaan takaisin: hän oli unohtanut sanoa tärkeimmän: "Minun isovanhempani taistelivat fasisteja vastaan Suuressa Isänmaallisessa Sodassa. Siksi Krimin on kuuluttava Venäjään!" (Kniivilä sivuilla 57-61 ja 65.)
.
Haastattelusta tulee mieleen ryhmälle etelä- ja pohjoiskorealaisia pari vuotta sitten sallittu sukulaistapaaminen rajalla, yli 60 vuoden eristyksen jälkeen. Kaivattu vanha setä (eli serkku) pohjoisesta ei ehtinyt kuunnella eikä kertoa elämästään mitään, kun hän koko ajan suureen ääneen toitotti sukulaisilleen pelkästään iskulauseita rakkaan johtajansa Kim Jong-unin kunniaksi ja ulkomaiden imperialismia vastaan.
.
Paavo Haavikko lausui 40 vuotta sitten, että "fasismi menee hyvin kaupaksi", tarkoittaen kommunistipomo Taisto Sinisalon sinipaitaisia nuorisoliittolaisia.
.
Ylipäätään, ympäri maailman, on kauhistuttavaa nähdä, tietokoneiden ja internetin aikana, lukutaidon levittyä maailmanlaajuiseksi, ihmisten yksinkertaisuus. Toitotettava propaganda vaikuttaa uppoavan yhtä hyvin kuin 80-100 vuotta sitten kansallissosialisti Goebbelsin radiopuheiden aikaan. TV, radio, imaamit jne.
.
"Kutakin sosialistista kansandemokratiaa johtaa ns. Vahva mies", pelkisti 1960-luvun tietosanakirja. Naureskelemme entisaikojen kuninkaille, mutta edelleenkin ihmiset juoksentelevat suurimpien kansanjohtajien ja idolien perässä! Paitsi Sveitsissä, kukaanhan ei muista nimeltä yhtään sveitsiläistä valtiomiestä.
.
Kansallissosialistisessa kiusaamisyhteiskunnassa ihmiset asettuvat paikalleen hierarkiaan, jossa heikompia saa simputtaa, kunhan puolestaan itse tottelee itseään ylempiä ja ylintä johtajaa.
.
Moottoripyöräjengin 'Yön sudet' voivat terrorisoida Venäjän katuja, koska he kunnioittavat ylimpää johtajaansa, Putinia. Venäjän aatteen ydin on väkivalta, vahvemman valta, jossa voimakkaamman pitää aina voittaa heikompi. Pohjimmaisiksi painetaan normista poikkeavat, ulkomaalaiset, vierasrotuiset, homoseksualistit ja muut vähemmistöt. Joskus muuallakin maailmassa.
.
"Trump's Triumph - American Tragedy!" kauhisteli kannessaan viikkolehti 'The Economist' (Lontoo, perustettu 1843). Pilapiirretty Trump marssii nokka pystyssä alastomana virkatalon kupoli kruununaan. Viittaus Andersenin satuun vaatteista. Talouslehden mukaan Donald Trumpin valinta olisi valtava vahinko Yhdysvalloille ja koko maailmalle. Löisin edelleen vetoa Hillary Clintonin voitosta - mutta vain pienestä summasta, niin hullu ihmiskuntamme on.
.
Krimin tataarit arvostavat suuresti presidentti Ronald Reagania, koska tämä pyysi Mihail Gorbatshovia sallimaan satojentuhansien tataarien palata Stalinin karkotuksesta 50 vuoden jälkeen takaisin kotimaahansa Krimille! Krimin venäläiset pelkäsivät tataarien palaavan "veitsi hihassa" - kostamaan tulokkaille, jotka olivat ryöstäneet heidän kotinsa ja omaisuutensa itselleen. Nyt Krimin tataarit ovat taas uhanalaisia ja pakenevat itsenäisen Ukrainan alueelle.
.
Puna-armeija osallistutettiin 1940-luvulla ryöstämään ja raiskaamaan valloitetut maat ja kansat. Venäläisille jäi kollektiivinen syyllisyys ja takertuminen suureen sotaansa ja julmaan johtajaansa.
.
Joel Lehtosen kuvaamalla laiskalla punikilla Juutas Käkriäisellä on veruke olla kunnostamatta Säämingin "Putkinotkon" tilan luhistuvia rakennuksia, koska savonlinnalainen vuokraisäntä apteekkari Muttilainen voisi häätää perheen pois, jos huomaisi rappiotilan rakennuksilla olevan mitään arvoa. Vastaavasti Karjalan venäläiset miehittäjät ovat eläneet ikuista väliaikaa, tietämättä saavatko lopullisesti pitää ryöstämänsä talot, vai siirtääkö Stalin heidät taas jonnekin muualle. Joten he ovat eläneet vaikka kuin läävissä ja antaneet rakennusten rapistua. Ei kannata korjata ilmaiseksi otettua.
.
Kävin talvella (7.3.2016) Vuosaaren Vuotalossa katsomassa venäläisen elokuvan 'Leviathan' (2014), joka oli valaiseva kuvaus kiusaamisyhteiskunnasta. Jäämeren kalatehtaan kaupungissa venäläinen machomies korjasi autoja, ryyppäsi vodkaa, hakkasi vaimoaan ja pikkupoikaansa, ja kävi samanlaisten kaveriensa kanssa metsässä ammuskelemassa, ryyppäämässä, räiskimässä pyssyllään. Mutta arvojärjestyksessä ylempi puoluepamppu, pormestari, halusi perheenisän rantatontin ja pientalon, vain rähjäisen kerrostaloyksiön hinnalla, ja ajeli vodkaa ryypättyään virka-autollaan kuljettajineen uhkailemaan mekaanikkoa.
.
Päähenkilöllä oli moskovalainen juristikaveri, joka matkusti paikalle lukemaan neuvostolakia pormestarille. Mutta palkatut huligaanit hakkasivat lakimiehen henkihieveriin ja tämä pakeni vikkelästi kotiinsa Moskovaan.
.
Kalatehtaalla työskennellyt mekaanikon vaimo löytyi työmatkansa varrelta surmattuna ja tuomarit, tupeeratut tuimat neuvostoblondit, tuomitsivat murhattua vaimoaan lohduttomasti itkevän päähenkilön 20 vuodeksi pakkotyöhön. Näin ollen pormestari sai haluamansa talon. Naapuri tarjoutui ottamaan katkeran orpopojan holhotikseen saadakseen valtiolta pientä korvausta huutolaislapsesta.
.
Rasittunut pormestari-parka kävi valittamassa huoliaan, painajaisiaan ja unettomuuttaan ortodoksipiispalle, joka kiitokseksi lahjukseksi saamastaan kultakäädystä pirskotteli pyhää vettä ja posmotti synninpäästön. Heikkona vastavoimana elokuvassa vilahti hurskas nuori munkkikokelas, jonka rooli tarjosi ehkä ainoan näytetyn pakotien kansallissosialistisesta kiusaamisyhteiskunnasta.
.
Stoppi kiusaamiselle, mutta miten? Kunpa pienen perheen avuksi tulisi edes hyvä käly tai nato eli lapsen sukulaistäti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti