torstai 1. lokakuuta 2009

22. Populaatio pitäisi pienentää miljardiin

Jos ihmispopulaatio supistuisi miljardiin, maailma riittäisi paremmin!

Tietokirjakriitikko Johan Lahdenperä on viime vuosina lukenut perusteellisesti ainakin 55 kirjaa, joista hän on kirjoittanut esseitä Helsingin Sanomiin, Aamulehteen ja Kalevaan, sillä nyt hän on koonnut tutkimastaan vaikuttavan yhteenvedon otsikolla "Maailman juoni. Tekojen tarkoittamattomat seuraukset" (Multikustannus 2009), 251 sivua.

Kirjan 54 lähdeteoksen listalta näkyy puuttuvan "55." Pekka Malisen 'Kehitysapu täysremonttiin' (1989), ehkäpä iän vuoksi, koska muut teokset on julkaistu vuosien 1991-2009 välillä. Kari Enqvist pistää esiin lähdeluettelosta neljällä teoksella, Timo Airaksinen, Jared Diamond, Baltasar Gracian, Janne Kivivuori, Eero Paloheimo, Ilkka Pyysiäinen ja Esko Valtaoja kahdella. Lopuista erottuvat Rene Gordon, James Graham, Jaakko Hämeen-Anttila, Tom Kankkonen, Henry Laasanen, Tor Nörretranders, Tapio Tamminen, Esa Vilenius, Alan Weisman ja E.O. Wilson teoksineen.

***

Lahdenperän kirjan pääteema on liikakansoitus, väestöräjähdys. Professori Edward O. Wilsonin sanoin: "Väestönkasvu on maapallon hirviö."

(Aihe on 5555 luetun kirjan bloggarille mitä läheisin! Kirjoitin lukiolaisena ensimmäisen mielipidekirjoitukseni heinäkuussa 1975 Suomen Kuvalehden numeroon 29/1975, jossa se julkaistiin neliöksi taitettuna laatikkona otsikolla
"Väestönkasvu seis!" Olin herännyt ekologiseen ajatteluun ja vastustin Väestöliiton siihen aikaan Suomeen propagoimaa väestönkasvua.)

Ihmismäärä kasvaa tätänykyä 80 miljoonalla joka vuosi. Lapsuuteni tietokirjoista opin Kenian väkiluvuksi 6 miljoonaa, myöhemmin 9 miljoonaa, sitten 18 miljoonaa, viimeksi lukiessani 36 miljoonaa... ja tänään enemmän. Hirmuista, eksponentiaalista kasvua!

"Ehkä maailmaa ei tuhotakaan vihalla ja aseilla vaan rakkaudella eli sukupuolivietillä - siis lisääntymällä liikaa..." siteerattiin Johan Lahdenperän sanoja Terho Ovaskan aforistisessa pilapiirroksessa, Helsingin Sanomat 3.3.2005.

***

Lahdenperän kanssa voin olla monista kiteytyksistä jokseenkin samaa mieltä. Kirjan ajatusten pohjalta saattaisi koota melkoisen aforismikokoelman tai vaikkapa "pienen punaisen kirjan":

Suomessa on liikaa väkeä suhteessa subarktisten bioresurssien kantokykyyn. Maahanmuuttokritiikki ei koske rotua tai kulttuuria vaan ihmismäärää. Suomi on täynnä, koska maailma on täynnä.

Maapallon ihmismäärän vähentäminen hallitusti (syntyvyyden säännöstelyllä) yhteen miljardiin olisi kaikkien etu. Tuhansien ei tarvitsisi kuolla päivittäin kurjuuteen eikä lisää taloja tai teitä tarvittaisi. Ilma ja meri puhdistuisivat.

Monikulttuurisuus on intellektuellien uusi punaviinisatu. Se muistuttaa oppia solidaarisesta neuvostoihmisestä, josta tulikin hirviö.

Islamistit eivät ole hyväksyneet monikulttuurisuutta, he eivät tule Eurooppaan sulautumaan vaan sulauttamaan. Islam tarkoittaa alistumista - sinun pitää alistua. (Stephen Toulminin Kosmopolis-kirjan kritiikistä).

Kun psykoguru perustaa liikkeen "Ihminen tavattavissa", se merkinnee myyntikampanjaa "kauppias tavattavissa". Psykoretoriikalla myydään tyhjiä sanoja: "Pitää olla usko aitoon minuuteen" "Ole aidosti läsnä" "Saat mitä menetät". Rahaa vastaan neuvotaan pysähtymään, hengittelemään, halaamaan (äiti Ammaa) ja hymyilemään.

(Bloggarin mielestä ilmaiset paradoksit voivat silti toisinaan olla herättäviä tai virkistäviä virikkeitä kunkin lukijan luovalle ajattelulle?)

Kevennys: Paras keino vaurastua rikastumisoppailla on kirjoittaa itse sellainen. Salanimi Veli Ty julkaisi kuulemma vuonna 1998 satiirin "Jumala on meklarini - liikemiesmunkki paljastaa hengellis-taloudellisen kasvun 7 ja puoli salaisuutta". Kuten: "Jos Jumala soittaa, ota puhelu vastaan."

"Todellisuuden väärentämisessä toiveajatteluksi uskonnot ovat suurimpia syyllisiä liikakansoitukseen, köyhyyteen ja nälkään maailmassa."

"Uskonto on muumioitunut valta- ja ammattirakenne, joka perustui muinoin todellisuuden arvailuun, sittemmin sepittelyyn. Raamattu, Talmud, Koraani ovat vanhoja luonnontieteen oppikirjoja ja suositumpia kuin Darwinin Lajien synty."

"Uskonto eli luulonto toimii signaalina omasta joukosta, jossa yksilö saa isomman edun ja suojan kuin yksin." Uskonto kokoaa joukkovoimaa ja lupaa henkivakuutuksen, toisen elämän.

"Luonnontiede ja teknologia vaativat vaivalloista opiskelua ja tutkimustyötä, mikä on länsimaisen sivistyksen ydin - - mutta uskonnollinen mutakulttuuri sikiää itsestään liikakansoituksen mukana."

"Pyysiäisen mukaan luulo- eli uskomusyhteisöön halutaan kuulua siksi, että muutkin haluavat, siis joukkoedun takia. Toiminta rituaaleissa muiden kanssa saa vakuuttumaan, että uskonnot viittaavat johonkin todelliseen. Täytyyhän kirkon takana olla jotakin, kun se on niin isokin. Jos usko heikkenee rakennetaan vielä isompi kirkko tai moskeija."

Islam elää opillista keskiaikaa (satoja vuosia ajasta jäljessä). Siltä puuttuu toistaiseksi uskonpuhdistus, tieteen synty, valistus, vapaa keskustelu ja demokratia.

Tiettävästi enkeli Gabriel luki Muhammedille ääneen Koraanin, jonka prototyyppiä säilytetään Taivaassa kuin metrinmittaa Pariisissa. Koska Koraani on luomaton, siitä seuraa paradoksi, että ennen maailmankaikkeuden luomista (alkuräjähdystä) oli vain kaksi oliota: Allah ja Koraani, ympärillään pelkkä olemattomuus - jos sitäkään. Koraanissa kuitenkin Mooses puhui jo Allahille, vaikkei Moosesta vielä ollut olemassakaan. Tällainen on jo "Kosmokomiikkaa"!

Islam ja katolinen kirkko ovat karkeassa valtakilpailussaan aina vastustaneet yrityksiä hillitä väestönkasvua Afrikassa.

YK:n ruoka-avun lentorahtaus pahentaa väestötilannetta ja saastuttaa ilmakehää. Afrikkaan yli puoli vuosisataa pumpattu kehitysapu on populaation ulkopuolelta annettu ylimääräinen resurssi, joka menee biologian lain mukaan aina lisääntymiseen.

Tuhon kaava on Rene Gordonin mukaan kaikkialla sama. Ensin hakataan ja poltetaan puut, maa raivataan pelloksi ja viljellään ravinteista tyhjäksi. Sitten tuodaan karja nyhtämään kaikki vihreä pois. Tuhon viimeistelevät vuohet, joita on yhä enemmän. Luonto ei vuohista selviä. Tuuli ja sade huuhtovat kalutun maan pois.

Lännen avustuksilla on saatu aikaan yhä enemmän köyhiä vuohilaumoineen pölypilvien keskelle. Kirkon ulkomaanapu on kampanjoinut Suomessa vuohien lahjoittamiseksi Afrikkaan. Kirkko lähettää näin ekologisia tappajia Afrikkaan.

Afrikan tulevaisuus on Stenocara, kovakuoriainen, joka elää aavikolla keskellä ei mitään.

Paloheimo näki, että afrikkalainen traditio ja kulttuuri on elämistä kädestä suuhun. Kunnollista väestöpolitiikkaa ei ole, talous nytkähtelee avun varassa. Apu syödään ja lisäännytään.

YK:n mukaan väestönkasvu pysähtyy alle 10 miljardiin, mutta syytä ei kerrota. Onko syynä romahdus, kun ruoka ei riitä nykyisillekään? Mikä muu se voisi olla?

"Kun 12 000 ihmistä kerääntyy seuraamaan pallon potkimista tai heiluttamaan etusormeaan ilmassa rokkibändin tahdissa, se todistaa, ettei heillä ole järkevää tekemistä maailmassa, eikä siis rationaalista syytä olla olemassa. Syyt ovat muita, kuten seurauksetkin."

Merkittävä, valistava, ajatuksia haastava, paikoin uusinta suomettuneisuuden lehdistösensuuria paljastava kirja päättyy lohduttavasti Mika Waltarin antamaan neuvoon nuorelle toimittajalle:

"Minulla on ollut yksi lause, joka on tehnyt elämäni helpommaksi kestää. Se kuuluu näin: Älä pelkää, lapseni, ei elämä ole sen arvoinen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti